Campagne 2022

 • Febe

  Ik ben studente maatschappelijk werk en in kader van een vak deden wij research naar wat er speelt in de wereld. Mijn medestudent kwam uit bij jullie en stelde het initiatief voor aan mij. Naarmate ik meer geïnformeerd werd, werd het duidelijk voor wat jullie staan en waar jullie naar streven. Ik vind het een mooi initiatief en ben dus bereid om mij hiervoor in te zetten. Daarnaast wil ik ook andere mensen stimuleren om hieraan mee te doen.
  Febe Blondeel
 • Laura

  Ook dit jaar, December 2022, heb ik weer iedere dag een jurk (Vlaams 'kleedje') gedragen.

  Moest me alleen nog aanmelden, haha!
  Laura Bos
 • Britt

  De reden waarom ik meedoe is omdat ik een hart heb voor vrouwen die in de prostitutie werken. Er is nog te veel mensenhandel in België, en het gaat zo aan ons voorbij. Met Kleedje Voor Vrijheid creëren we de kans om mensen hierover meer bewust te maken en het gesprek hierover te openen. Ik ben ook vrijwilliger bij Cherut omdat ik de vrouwen die in de prostitutie werken wil laten zien dat ze ook andere opties hebben, ik wil ze laten zien dat ze geliefd en gezien zijn. Ik hoop hen een warm hart toe te dragen. Met de opbrengst van Kleedje Voor Vrijheid kunnen we weer meer kansen voor hen creëren, en daar wordt mijn hart warm van.
  Britt Cools
 • Rebekka

  omdat het mijn hart breekt dat veel mensen ergens wel weten dat mensenhandel en prostitutie een groot probleem is, maar er niets aan doen. Het is gemakkelijker om het probleem te negeren en te doen alsof het niet voorkomt bij ons. Ook al is prostitutie open en bloot (letterlijk en figuurlijk) aanwezig in onze steden. Ik hoop zo het besef over dit probleem wat groter te maken. De slachtoffers verdienen een stem en die stem moeten wij zijn!
  Rebekka Couvreur
 • Tine

  Omdat onrecht mij raakt. Omdat meer mensen zouden moeten weten dat moderne slavernij nog steeds bestaat. Omdat iedereen vrij zou moeten zijn.
  Daarom maak ik deze maand een statement en draag ik elke dag een kleedje.
  Tine De Bel
 • Jules

  Samen tegen mensenhandel!!!
  Jules De Munck
 • Sarah

  omdat het zo'n belangrijk, maar vaak vergeten onderwerp is. Slavernij lijkt iets van vroeger en van lang geleden. Ik wil mee aan bewustwording werken en hopelijk ook wat geld inzamelen voor het goede doel.
  Sarah Elshout
 • Mathilde

  Mensen horen vrij te zijn!!!
  Ik zal de hele maand hetzelfde kleedje dragen (en soms snachts wassen).
  Mathilde Koelewijn
 • Stijn

  Mensenhandel is een verschrikkelijk onrecht. Met kleedje voor vrijheid kan ik zelf actie nemen om hier tegen te strijden.
  Stijn Maroy
 • Noor

  Ik doe mee omdat ik het super erg vind voor deze vrouwen. Ze zijn niet vrij. En dat is niet eerlijk. Noor xx
  Noor Meekers
 • Reijo

  I never liked ties, nor did I know how to tie them. However, dress for freedom (KLEEDje voor vrijheid) gives me a good reason to face this discomfort. I will wear a tie in December ’22 in order to raise fonds for the organisation Cherut.

  I do this because I believe that every individual has immeasurable worth. It disturbs me greatly when I know there are people who live in modern day slavery. Freedom to make the most of your life should be possible for everyone. Freedom to dream and create your own destiny.

  For this reason I want to raise funds for Cherut. Cherut assists individuals to make their own choices when they want to have a different life than what was imposed on them. I want to support them so that they can continue their work in supporting individuals in their steps to freedom.
  Reijo Nevalainen
 • Anke

  Voor mij zou het pas een kleedje in vrijheid zijn als er geen prostitutie meer bestaat en zolang dat dat er nog is, draag ik een kleedje voor vrijheid om bewustwording te vragen rond prostitutie met de nadruk op onopgemerkte gedwongen prostitutie. Als jeugdleidster ben ik er me ervan bewust dat zelfs onder ons oog er meisjes onbedoeld in kunnen geraken en als vrijwilliger in een vluchtelingencentrum zou ik me ook niet verbazen als daar onopgemerkt vrouwen aanwezig zijn die in stilte lijden omdat men het niet aan de buitenkant ziet . Door jaarlijks mee te doen aan deze actie hoop ik dat daar meer oog voor komt en sensibilisatie kan beginnen. Maar tot dan ben ik blij dat Belgie een christelijke organisatie rijk is die daar wel oog voor heeft en de vrouwen weer nieuwe hoop geeft en de mens ziet in z’n geheel en handen en voeten geeft in wat ze geloven.
  Anke Schleppi
 • Bieriyon(Brion)

  Er staat geschreven:

  Hij heeft ons gemaakt,

  Hem behoren wij toe,

  Zijn volk zijn wij,

  de kudde die Hij weidt.

  Klop op de deur en er zal opengedaan worden.

  Ik zeg u allen: laat ons niet in deze wereldse onzuiverheden verzeild geraken met onze gedachten, maar ons hart zuiveren, dat de Tempel van God is. Hij, die ons genade leert... Leer van Hem en we zullen Zijn kinderen genoemd worden.
  Bieriyon(Brion) Sharma
 • Desiree

  Hey! Ik doe al heel wat jaren mee en blijf het een uitdaging vinden om een hele maand jurken te dragen. Dit jaar is het een extra uitdaging want met mijn zwangere buik kan ik al een heel deel van mijn jurken niet meer aandoen. Maar ik ga proberen, al zal je me misschien af en toe ook in een rok zien. Ik doe wel sowieso mijn best om dat tot een minimum te beperken en de (zwangerschaps)broeken zullen we sowieso de hele maand laten liggen. We gaan dit jaar onze verwarming ook heel wat lager zetten dan de afgelopen jaren (want energieprijzen en geen miljoen euro op de bankrekening hebben staan enzo, jullie kennen het wel) en de koukleum is mij bijna bij voorbaat al aan het bibberen. Maar een extra paar panty's en dikke sokken zullen sowieso al wat helpen. Ik probeer mezelf ook te motiveren door dingen op te zoeken over mensenhandel en fast fashion. Als ik dat doe weet ik weer waarom ik mee blijf doen met kleed je voor vrijheid.

  Mensenhandel is een vreselijk fenomeen. Ik kan niet geloven dat we in de 21e eeuw meer slaven hebben dan ooit al in de geschiedenis van de mensheid. Dat kan gewoon niet. Dus wil ik op mijn manier toch proberen hier iets aan te doen. Want ik ben van de overtuiging dat alle kleine beetjes helpen en dat we elk op onze manier iets kunnen doen aan onrechtvaardigheid.
  Desiree Stoorvogel
 • Anna

  Omdat het zo onrechtvaardig is.
  Mensen horen vrij te zijn.
  Elke dag zal ik een kleedje dragen voor vrijheid. Samen tegen mensenhandel.
  Anna Umbria
 • Hester

  Mensenhandel is nog steeds een actueel thema, alleen zijn veel mensen zich daar niet van bewust. Het komt ook in België voor. Door een maand lang elke dag een kleedje te dragen hoop ik dat er gesprekken zullen ontstaan en mensen aan het nadenken gezet zullen worden. Keuzevrijheid behoort een recht te zijn voor iedereen!
  Hester van der Steen
 • Ulrike

  Zelf volg ik momenteel de opleiding maatschappelijk werk. Wij krijgen vaak de boodschap dat het onze taak is om statements te maken en op te komen voor mensen die geen gelijke kansen krijgen.

  Persoonlijk vind ik dat dit een mooi gebaar is. Het mooie aan dit initiatief vind ik dat het heel haalbaar is voor iedereen om hier deel aan te nemen.

  Ik kende deze organisatie nog niet. Door een kennis kwam dit op mijn pad. Ik wil dan ook graag met beide handen deze uitdaging aangaan en zo zorgen voor de nodige steun.
  Ulrike Vandermersch
 • Lies

  Ik leerde de actie kennen in 2018, via mijn collega Desiree. Sindsdien doen we elk jaar mee met een aantal mensen op school. Hoewel ik het telkens opnieuw een hele uitdaging vind om enkel jurken te dragen, wil ik toch steeds opnieuw deelnemen. Samen kunnen we echt wel een verschil maken.

  Ik sta volledig achter het idee dat we met deze actie de jurk kunnen heroveren als een symbool van vrijheid en kracht. Het is ongelofelijk dat slavernij nog steeds bestaat, ook in België. Miljoenen mensen zijn het slachtoffer van mensenhandel, waaronder heel wat kinderen. Nog te vaak worden vrouwen aanzien als tweederangsburgers of als minderwaardig. Er wordt ook vaak misbruik gemaakt van zowel vrouwen als kinderen.

  Met een eenvoudige actie als deze kunnen wij mensen hiervan bewust maken en tegelijkertijd geld inzamelen voor Cherut dat zich elke dag inzet voor verandering. Ik draag dit jaar opnieuw trots mijn button en doe mijn best om zoveel mogelijk mensen te informeren.
  Lies Vanmaelsaeke
 • Hanne

  Net als vorige jaren wil ik graag opnieuw meedoen aan deze actie. Ik hoop dat ik hiermee een deur openzet om anderen te informeren over de ernst van het probleem van mensenhandel. Bovenal wil ik via deze weg bewustzijn creëren rond de noden van vrouwen die geen uitweg kennen uit de prostitutie. Op deze manier hoop ik vele sponsors te vinden die Cherut zullen steunen in al het mooie werk dat zij verrichten.
  Hanne Vermeersch
 • Jaela

  .
  Jaela Wils
Sluiten