Campagne 2022

 • Desiree

  Hey! Ik doe al heel wat jaren mee en blijf het een uitdaging vinden om een hele maand jurken te dragen. Dit jaar is het een extra uitdaging want met mijn zwangere buik kan ik al een heel deel van mijn jurken niet meer aandoen. Maar ik ga proberen, al zal je me misschien af en toe ook in een rok zien. Ik doe wel sowieso mijn best om dat tot een minimum te beperken en de (zwangerschaps)broeken zullen we sowieso de hele maand laten liggen. We gaan dit jaar onze verwarming ook heel wat lager zetten dan de afgelopen jaren (want energieprijzen en geen miljoen euro op de bankrekening hebben staan enzo, jullie kennen het wel) en de koukleum is mij bijna bij voorbaat al aan het bibberen. Maar een extra paar panty's en dikke sokken zullen sowieso al wat helpen. Ik probeer mezelf ook te motiveren door dingen op te zoeken over mensenhandel en fast fashion. Als ik dat doe weet ik weer waarom ik mee blijf doen met kleed je voor vrijheid.

  Mensenhandel is een vreselijk fenomeen. Ik kan niet geloven dat we in de 21e eeuw meer slaven hebben dan ooit al in de geschiedenis van de mensheid. Dat kan gewoon niet. Dus wil ik op mijn manier toch proberen hier iets aan te doen. Want ik ben van de overtuiging dat alle kleine beetjes helpen en dat we elk op onze manier iets kunnen doen aan onrechtvaardigheid.
  Desiree Stoorvogel
 • Lies

  Ik leerde de actie kennen in 2018, via mijn collega Desiree. Sindsdien doen we elk jaar mee met een aantal mensen op school. Hoewel ik het telkens opnieuw een hele uitdaging vind om enkel jurken te dragen, wil ik toch steeds opnieuw deelnemen. Samen kunnen we echt wel een verschil maken.

  Ik sta volledig achter het idee dat we met deze actie de jurk kunnen heroveren als een symbool van vrijheid en kracht. Het is ongelofelijk dat slavernij nog steeds bestaat, ook in Belgiƫ. Miljoenen mensen zijn het slachtoffer van mensenhandel, waaronder heel wat kinderen. Nog te vaak worden vrouwen aanzien als tweederangsburgers of als minderwaardig. Er wordt ook vaak misbruik gemaakt van zowel vrouwen als kinderen.

  Met een eenvoudige actie als deze kunnen wij mensen hiervan bewust maken en tegelijkertijd geld inzamelen voor Cherut dat zich elke dag inzet voor verandering. Ik draag dit jaar opnieuw trots mijn button en doe mijn best om zoveel mogelijk mensen te informeren.
  Lies Vanmaelsaeke
Sluiten