We zamelen geld in door middel van een sponsoractie voor de organisatie Cherut. Cherut strijdt tegen mensenhandel. Specifiek strijden ze tegen de handel van vrouwen in de prostitutie.

We dragen een hele maand een jurk of een stropdas/strikje en vragen onze omgeving om ons te sponsoren.

Met de jurk en de stropdas nemen we een standpunt in. Een standpunt tegen mensenhandel.

Dit willen we bekend maken in onze omgeving.

KLEEDje voor Vrijheid is de kans om de JURK of STROPDAS te laten weerklinken als het SYMBOOL voor VRIJHEID

& een stukje van onze vrijheid af te geven door de hele maand december enkel jurken en stropdassen te dragen.

Het mag ons iets kosten.

De jurk en de stropdas zijn een symbool voor vrijheid die we voor elk mens willen. De jurk of stropdas maken op zich niet het verschil, maar zijn een middel om 'awareness' te creëren. Ze zijn een middel om open te communiceren over het probleem rond mensenhandel dat vandaag nog zeer aanwezig is in onze samenleving en in landen iets verder van ons bed.

Tijdens deze koude en donkere periode is het gemakkelijker om een broek aan te trekken of een dikke trui, maar wij kiezen ervoor om dat niet te doen. We zetten een stukje van 'onze vrijheid' opzij door elke dag een jurk of een stropdas of strik te dragen. De hele actie houdt meer in dan 'die ene jurk' of 'die ene stropdas', het is méér dan die stropdas of die jurk. Het is een bewustwording creëren door een jurk of door een stropdas. Het is onze omgeving bewust maken van het wereldwijde probleem in mensenhandel.

Er zijn organisaties die strijden tegen mensenhandel. Deze organisaties hebben natuurlijk fundraising nodig om te kunnen blijven bestaan en hun werk uit te voeren. Vandaar een sponsoractie, een fundraising, voor Cherut. Want ook vrouwen worden beroofd van hun rechten hier in België en komen (gedwongen) in de prostitutie terecht.

Dubbele betekenis: ook in de kledingindustrie is er veel slavernij. Ook hier staat KLEEDje voor Vrijheid voor. Met een paar enkele jurken laat je een nog grotere stem horen. Deze actie mag ons iets kosten.

We zijn (Christelijke) ambassadeurs om mee te strijden tegen de ongelijkheid van vrijheid in de wereld. Mensenhandel zorgt ervoor dat veel vrouwen, kinderen en mannen geen vrijheid hebben. We geloven dat God wil dat iedereen vrij is.

De sponsoractie doen we met een heel team vrouwen, mannen en kinderen.

Kom meer te weten op de Instagrampagina en ook op de team-pagina.

De jurk of de stropdas dient als een middel om te spreken over moderne mensenhandel.

De kracht zit hem dit te dragen als team. We doen dit niet met een enkeling, maar met heel wat mannen, vrouwen en kinderen in België.

Samen strijden we tegen mensenhandel en treden we op tegen dit onrecht. Elke deelnemer heeft zijn of haar persoonlijke motivatie, maar hetzelfde doel voor ogen: een einde maken aan moderne slavernij.

Het geld gaat naar Cherut Belgium vzw, zodat zij hun werk kunnen verderzetten hier in België. 


 

WAT DOEN WE?

EEN JURK OF STROPDAS MAAKT HET VERSCHIL?

WIE ZIJN WE?

WAAROM DOEN WE DIT?

STRIJD MEE TEGEN MENSENHANDEL met een jurk of stropdas