Campagne 2021

 • Emmely

  Ik wil de mensen laten zien dat mensenhandel en slavernij veel erger en dichterbij is dan we denken, en dat het nooit te laat is om er iets aan te doen.
  Emmely Beunckens
 • Rebecca

  Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 40 miljoen moderne slaven. Een groot deel van hen wordt gedwongen om in de prostitutie te werken, bijvoorbeeld in Antwerpen, Amsterdam of Brussel.

  Het doel met mijn deelname dit jaar is het geld bij elkaar te krijgen om één vrouw vanuit de prostitutie naar een leven in Vrijheid te begeleiden. Tijdens de actie in 2020 ontdekte ik dat daar ongeveer €2000 voor nodig is. Ik vind dat ieder mens heeft de mogelijkheid moet hebben om in vrijheid te leven, de actie die Cherut daarin onderneemt vind ik waanzinnig.

  Daarom geef ik 31 dagen lang een stem aan vrouwen wiens stem niet meer gehoord wordt, daarom draag ik 31 dagen lang een kleedje.
  Rebecca Cauwels
 • Britt

  De reden waarom ik meedoe is omdat ik een hart heb voor vrouwen die in de prostitutie werken. Er is nog te veel mensenhandel in België, en het gaat zo aan ons voorbij. Met Kleedje Voor Vrijheid creëren we de kans om mensen hierover meer bewust te maken en het gesprek hierover te openen. Ik ben ook vrijwilliger bij Cherut omdat ik de vrouwen die in de prostitutie werken wil laten zien dat ze ook andere opties hebben, ik wil ze laten zien dat ze geliefd en gezien zijn. Ik hoop hen een warm hart toe te dragen. Met de opbrengst van Kleedje Voor Vrijheid kunnen we weer meer kansen voor hen creëren, en daar wordt mijn hart warm van.
  Britt Cools
 • Esther

  Een maand lang elke dag een kleedje aandoen, hoe kan ik de vrouwen verstrikt in mensenhandel daarmee helpen? Het is een gedachte die door mijn hoofd is geflitst en die je misschien wel herkent.

  Door straatwerk met Cherut te doen leerde ik langzamerhand deeltjes van de wereld kennen waarin de vrouwen in verzeild zijn geraakt. Ik zie regelmatig vrouwen die dagelijks hun lingerie aantrekken en een masker opzetten om de pijn te verdoezelen. Comfortabel en aangenaam vinden ze het zeker niet. Als ik met een kleedje te dragen tijdens de wintermaanden ook maar een kleinste fractie van hun ongemak zou kunnen ervaren en zo zou groeien in medeleven voor deze vrouwen is deze maand voor mij geslaagd. Nooit ga ik ten volle kunnen begrijpen wat ze meemaken of wat ze voelen. Door ze echter menselijkheid en liefde te tonen hoop ik deelgenoot te worden van hun hart. Door een kleedje te dragen hoop ik ook andere mensen deelgenoot te maken van dit verhaal, het verhaal van liefde voor de vele vrouwen die gevangen zitten in een vreselijke wereld.
  Esther De Craemer
 • Jules

  Ook dit jaar doe ik weer mee met KLEEDje voor vrijheid. Ik doe dit om aandacht te vestigen op mensenhandel, wat ook op de dag van vandaag nog teveel voorkomt. Door 1 maand mijn vrijheid te beperken, door een vlinderdasje of stropdas te dragen, probeer ik bewustwording rond mensenhandel en moderne slavernij te creëren. De actie van Cherut vind ik fantastisch, ik vind dat iedereen recht heeft om gehoord te worden.
  Jules De Munck
 • Jules

  Samen tegen mensenhandel!!!
  Jules De Munck
 • Eunice

  Ik heb altijd in mijn leven de nodige vrijheid gekregen. Het feit dat dit nog niet voor iedereen van toepassing is in deze eeuw is schrikwekkend. Ik denk dat heel veel mensen hier nog niet van bewust zijn en ik hoop door mee te doen aan deze actie mensen op de hoogte te kunnen brengen. Ik hoop de mensen te kunnen overtuigen om te doneren en zo een mensenleven te redden.
  Eunice Depoorter
 • Lisa

  Wel, ...

  Ik zag dit voor het eerst bij een mede kampleiding die hieraan mee deed, ik was zeer geïntrigeerd en begon hier meer over op te zoeken.
  Na een tijdje vond ik meerdere socialmedia paginas van personen die meededen en werd mijn interessen alleen maar meer geprikkeld dus ben ik op deze site zelf gaan kijken.
  Hier vond ik de nodige uitleg die mij heeft overtuigd om toch maar eens een koude maand te overleven met kleedjes!
  Ik kijk er alvast naar uit en ik hoop ook mee een inspiratie te kunnen zijn voor andere mensen die ook mee willen doen!
  Lisa Dirkx
 • Quincy

  Ik had er eerst over gehoord via iemand anders over de campange. Sins dien wou ik al altijd ook een steentje bijdragen.
  Quincy El mouhaddab
 • Vera

  December, niet de ideale maand om kleedjes te dragen en toch... het doet me beseffen in welke luxe ik leef. In welke vrijheid ik elke dag kan bewegen en mezelf kan ontplooien. Elke dag een jurk in deze koude natte maand doet me stil staan. Stil staan bij mensen die deze vrijheid niet hebben.

  Dat kan vele redenen hebben. Ik focus me deze maand op de strijd tegen mensenhandel in allerlei vormen: uitbuiting, slavernij, prostitutie, kindsoldaten, kinderarbeid, ...

  Met KLEEDje sta ik bewust stil: mijn vrijheid en de gevangenis waarin veel mensen jammer genoeg moeten leven. Wat een tegenstellingen in deze wereld.

  De jurk die ik elke ochtend aan trek is een standpunt dat ik inneem. Tegen mensenhandel. En dit een maand volhouden is echt een uitdaging. Met het geld dat we samen inzamelen door ons te laten sponsoren en de acties die we ondernemen, willen we de organisatie Cherut ondersteunen in het werk dat zij doen. Ze zijn een betekenis voor velen hier bij ons.

  God wil dat we vrij zijn. Vrij om in Hem om te leven en te bewegen, want in Hem zijn wij. Dat heeft hij voor ons allemaal. Ook voor de mensen in een fysieke gevangenschap.
  Vera Hartman
 • Mathea

  Ik wil echt meer aandacht helpen brengen naar mensenhandel, ik wil mijn omgeving meer laten inzien dat dat de dag van vandaag nog steeds veel wordt gedaan. Ik wil geld inzamelen voor de slachtoffers en zo hopelijk een (klein) verschil maken.
  Mathea Houwen
 • Nathanie

  Ik twijfelde eerst, omdat het is wel ongemakkelijk en koud is om nu een kleedje te dragen. Maar gw dat ik deze keuze in alle vrijheid kan maken om wel of niet mee te doen, toont hoeveel vrijheid ik heb. Het deed me daarom nog meer beseffen hoe veel anderen dit niet hebben. Ik wil niet gewoon genieten van het geluk dat ik heb om in die vrijheid te leven. Ik wil er naar streven dat anderen die vrijheid ook morgen ontvangen, zowel fysiek als mentaal. God heeft in zijn liefde ons allen vrij gezet. Dus wil ik anderen bewust maken om in zijn vrijheid en liefde te gaan staan.
  Nathanie Joos
 • Mathilde

  Niemand zou misbruikt mogen worden! Mijn wens is dat elke vrouw vrij zal zijn! Zo hoop ik daar een kleine bijdrage aan te geven.
  Mathilde Koelewijn
 • Angela

  Mensenhandel; ook vandaag nog zeer actueel. Vaak vragen we ons af wat we kunnen doen tegen onrecht, tegen uitbuiting van mensen. Dit is een kans die ik niet wou laten liggen. Een maand een kleedje of een rok dragen om zo dit topic onder de aandacht te brengen is wel het minste denk ik dan...
  Angela Krijnen
 • Monika

  Een hele maand een kleedje dragen, dat is allesbehalve comfortabel voor mij. Een broek is warmer, valt meer te combineren met andere kledingstukken, is makkelijker om mee te gaan werken,... Genoeg redenen om niet mee te doen. En toch doe ik het voor het tweede jaar op rij mee!

  Ik beperk mijn keuzevrijheid van kledij, trek elke dag een kleedje aan en sta stil bij alle vrouwen die elke dag opnieuw géén keuze hebben. Slavernij anno 2021.. en dat in ons land? Het zou allemaal niet mogen! En toch is het er nog steeds..

  Door mee te doen aan deze actie hoop ik de bewustwording te vergroten in mijn omgeving én een centje in te zamelen voor het prachtige werk van Cherut, die vrouwen bevrijdt uit mensenhandel en op weg helpt naar vrijheid!

  Doen jullie mee?!
  Monika Lammens
 • Alexander

  Awarenes creeëren voor de mensen die in slavernij leven.
  It's time to SUIT UP
  Alexander Leplae
 • Jasper

  ik vind vrijheid als mens heel belangrijk om een kwalitatief leven te hebben. Ik hoop hiermee een steentje bij te dragen aan de rechtvaardigheid in onze maatschappij.
  Jasper Louage
 • Noor

  Ik doe mee omdat ik het super erg vind voor deze vrouwen. Ze zijn niet vrij. En dat is niet eerlijk. Noor xx
  Noor Meekers
 • Sarai

  Slavernij? Iets van lange tijd terug? Neen hoor, spijtig genoeg is dat niet het geval. De dag van vandaag zijn er meer mensen die in een vorm van slavernij worden gehouden dan dat onze geschiedenis ooit gekend heeft. Volgens Amnesty International zijn er op vandaag meer dan 40 miljoen mensen die in een vorm van moderne slavernij leven. 40 miljoen? Ik krijg spontaan tranen in mijn ogen als ik zo'n duizelingwekkend hoog aantal hoor. Dat is dus ongeveer 4x de volledige bevolking van België. Wat is slavernij volgens Amnesty International? "Slavernij is onvrije arbeid, waarvan het resultaat geheel of gedeeltelijk moet worden afgestaan en waarbij de werker lijfelijk eigendom is van de meester".

  Als men enkele jaren geleden tegen mij de volgende vraag zou gesteld hebben: "Komt slavernij voor in België?" Dan zou ik volmondig 'neen' geantwoord hebben. Slavernij in België? Dat kan toch niet? België is toch een 'vrij' land? Spijtig genoeg is het antwoord op die vraag 'ja'. JA, in België is er ook slavernij.

  De organisatie 'Cherut' helpt en ondersteunt de slachtoffers van mensenhandel.
  Mensenhandel is het uitbuiten van mensen om er op die manier geld mee te verdienen.
  Het is een vorm van moderne slavernij. Mensenhandel vormt een grove inbreuk op de menselijke waardigheid en de lichamelijke en geestelijke integriteit van slachtoffers. Mensenhandel is een ernstige schending van fundamentele mensenrechten. Slachtoffers zijn getraumatiseerd door wat ze hebben meegemaakt in de uitbuiting door pooier en mensenhandelaar.

  Mensenhandel. Het is geen ver-van-ons-bed-show. Mensenhandel gebeurt rondom ons. Het gebeurt dagdagelijks in België. Het is iets verschrikkelijks waarvoor we onze ogen niet meer mogen sluiten. Ik ben dankbaar dat ik 'vrij' ben geboren in België en dat ik 'vrij' kan kiezen wat ik doe, wanneer ik iets wil doen en waarom ik iets doe. Heel veel mensen in België hebben spijtig genoeg niet deze keuze.

  Dat is de reden waarom ik de hele maand december een kleedje zal dragen voor de actie "KLEEDje voor vrijheid. " Ik zal een hele maand een kleedje dragen omdat ik op die manier hoop geld in te zamelen om het belangrijke werk van Cherut te ondersteunen (https://www.cherutbelgium.com/).
  Willen jullie graag een gift doen om Cherut België te ondersteunen? Dat kan op het rekeningnummer BE47 0689 0888 5680. Goed om te weten: de giften van Cherut zijn trouwens fiscaal aftrekbaar. Wist je trouwens dat in België 45% van de giften fiscaal aftrekbaar zijn? Stel dus dat je bv 100 EUR geeft om dit prachtig initiatief te ondersteunen, je dus via je belastingen 45 EUR volledig terug krijgt?
  Doen jullie allemaal mee?
  Sarai Naudts
 • Faith

  Mensen moeten meer stilstaan bij de dingen die om heen gebeuren. We leven in een wereld waar we enkel aan geld denken. Laten we ook even denken over hoe we dat geld kunnen inzetten voor een betere wereld.
  Faith Olievier
 • Annelies

  Het is goed dat dit project meer in de kijker komt deze maand. Ik wil ook mijn dochters ervan bewust maken, vandaar dat wij met 3 meedoen.
  Annelies Osaer
 • Sanne

  Door mee te doen met KLEEDje voor vrijheid wil ik me vooral uit mijn comfortzone halen. Kleedjes dragen is absoluut niet mijn ding; ik word instant gelukkig als ik zachte joggingsbroek kan aantrekken. Een kleedje voor de feestdagen is leuk, maar daar stopt het voor mij. Bovendien ben ik een enorme koukleum, waardoor uitstapjes naar buiten in de gure winterlucht iets minder aangenaam zullen zijn. Toch zouden zoveel duizenden vrouwen alles geven om 'naar buiten te gaan', en te ontsnappen aan de 'gevangenis' waarin ze terechtgekomen zijn door mensenhandel. Ja, je hoort het goed: duizenden vrouwen hier in dit 'vrije' België. Daarom wil ik mij inzetten voor het werk van Cherut, omdat ze de vrouwen achter de statistieken opmerkt, een gezicht geeft en hen behandelt als waardevolle, unieke personen. Dit door te voorzien in materiële en psychologische ondersteuning, waardoor deze vrouwen kunnen bouwen aan een toekomst in vrijheid. Om geld hiervoor in te zamelen zal ik dus elke koude decemberdag, 31 dagen lang, een kleedje dragen. Sponsor jij ook mee?
  Sanne Quarles
 • Célinka

  Ik doe mee aan kleedje voor vrijheid, omdat het een actie is tegen mensenhandel en slavernij. Hiermee wil ik bewustwording creëren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.
  Célinka Roelands
 • Anke

  Voor mij zou het pas een kleedje in vrijheid zijn als er geen prostitutie meer bestaat en zolang dat dat er nog is, draag ik een kleedje voor vrijheid om bewustwording te vragen rond prostitutie met de nadruk op onopgemerkte gedwongen prostitutie. Als jeugdleidster ben ik er me ervan bewust dat zelfs onder ons oog er meisjes onbedoeld in kunnen geraken en als vrijwilliger in een vluchtelingencentrum zou ik me ook niet verbazen als daar onopgemerkt vrouwen aanwezig zijn die in stilte lijden omdat men het niet aan de buitenkant ziet . Door jaarlijks mee te doen aan deze actie hoop ik dat daar meer oog voor komt en sensibilisatie kan beginnen. Maar tot dan ben ik blij dat Belgie een christelijke organisatie rijk is die daar wel oog voor heeft en de vrouwen weer nieuwe hoop geeft en de mens ziet in z’n geheel en handen en voeten geeft in wat ze geloven.
  Anke Schleppi
 • Bieriyon

  De reden dat ik meedoe is omdat ik mij geroepen voel om deel te nemen aan zoiets nobel als mijn medemens helpen. Ik stel me hierbij voor dat ik een mens terug de juiste weg op help. Ik leef mee met de mensen die verzeild geraakt zijn in de mensenhandel. Volgens mij zou er meer aandacht moeten gaan naar dit probleem... Ik hoop een verandering te maken door een maand lang een stropdas/strikje te dragen. (Namelijk door zelf mijn eigen vrijheid tot kledingkeuze te beperken.)
  Bieriyon Sharma
Sluiten