De actie

1 2 3
4 5 6

Wat doen we?

We zamelen geld in door middel van een sponsoractie voor de organisatie Cherut. Cherut strijdt tegen mensenhandel. Specifiek strijden ze tegen de handel van vrouwen in de prostitutie.

We dragen een hele maand een jurk of een stropdas/strikje en vragen onze omgeving om ons te sponsoren.

elements

Waarom doen we dit?

De jurk of de stropdas dient als een middel om te spreken over moderne mensenhandel.

Zo nemen we een standpunt in tegen mensenhandel en maken we het bekend in onze omgeving.

De kracht zit hem dit te dragen als team. We doen dit niet met een enkeling, maar met heel wat mannen, vrouwen en kinderen in België.

Samen strijden we tegen mensenhandel en treden we op tegen dit onrecht. Elke deelnemer heeft zijn of haar persoonlijke motivatie, maar hetzelfde doel voor ogen: een einde maken aan moderne slavernij.

Het geld gaat naar Cherut Belgium vzw, zodat zij hun werk kunnen verderzetten hier in België.

Maakt een jurk of stropdas dan écht verschil?

Het antwoord is simpel: ja.

Ze representeren het symbool voor vrijheid. Vrijheid om te kiezen, Vrijheid om te zijn. De jurk, stropdas en strik zijn er om 'awareness' te creëren. Je omgeving laten stilstaan bij moderne mensenhandel en slavernij is niet simpel. Door middel van deze actie verlagen we de drempel.

We dragen letterlijk deze actie uit en wordt het vertrekpunt tot gesprek over mensenhandel.

Er zijn organisaties die strijden tegen mensenhandel. Deze organisaties hebben natuurlijk fundraising nodig om te kunnen blijven bestaan en hun werk uit te voeren. Vandaar een sponsoractie, een fundraising, voor Cherut. Want ook vrouwen worden beroofd van hun rechten hier in België en komen (gedwongen) in de prostitutie terecht.

Sluiten