logo dressember zwart.png

W O R D T

LOGO KLEEDje.png

2019

2020

WAAROM?

#1

Aangezien de naam van vorig jaar gekoppeld is aan een officiële organisatie en we met respect rekening willen houden met het auteursrecht, waren we genoodzaakt na te denken over een nieuwe naam waaronder we het initiatief  kunnen laten doorgaan voor de lokale Belgische organisatie Cherut.

 

#2

We vinden het steunen van een lokale Belgische organisatie een grote meerwaarde. Zoals vorig jaar zamelen we weer geld in voor Cherut.

#3

Mensenhandel is breed en er zijn vele organisaties die zich hiervoor inzetten. De grotere wereldwijde organisaties waar Dressember zich op richt zijn zéker belangrijk. Toch willen we ook dit jaar een bewustwording creëren bij onze vrienden en familieleden over het onderdeel waar Cherut actief is: vrouwen in de prostitutie. Een wereld van veel gedwongen en onvrije vrouwen.

#4

Eén van onze partners is het EJV. Ook zij nemen deel aan deze actie. Deze Belgische jongerenvereniging wilt de jongeren die aangesloten zijn bij het EJV mee aansporen om deel te nemen. We willen onze krachten bundelen en samen werken aan deze sponsoractie.

NIET MEER IN SAMENWERKING MET DE WARMSTE WEEK?

De Warmste Week richt zich dit jaar op initiatieven en hulp verlenen.

Er wordt geen geld ingezameld.

MEER INFO OVER DE ACHTERGROND VAN KLEEDje voor vrijheid

De bedoeling van de sponsoractie is om gedurende de hele koude maand december alleen maar jurken te dragen en je daarvoor te laten sponsoren.

Het geld dat gesponsord wordt, gaat dan naar de Belgische organisatie Cherut. Het dragen van jurken zet iets in gang. De mensenhandel op wereldniveau en ook Belgische niveau zien veranderen door organisaties de middelen te geven om hun werk verder te zetten.