VERA

December, niet de ideale maand om kleedjes te dragen en toch... het doet me beseffen in welke luxe ik leef. In welke vrijheid ik elke dag kan bewegen en mezelf kan ontplooien. Elke dag een jurk in deze koude natte maand doet me stil staan. Stil staan bij mensen die deze vrijheid niet hebben.

Dat kan vele redenen hebben. Ik focus me deze maand op de strijd tegen mensenhandel in allerlei vormen: uitbuiting, slavernij, prostitutie, kindsoldaten, kinderarbeid, ...

Met dressember sta ik bewust stil: mijn vrijheid en de gevangenis waarin veel mensen jammer genoeg moeten leven. Wat een tegenstellingen in deze wereld.

De jurk die ik elke ochtend aan trek is een standpunt dat ik inneem. Tegen mensenhandel. En dit een maand volhouden is echt een uitdaging. Met het geld dat we samen inzamelen door ons te laten sponsoren en de acties die we ondernemen, willen we de organisatie Cherut ondersteunen in het werk dat zij doen. Ze zijn een betekenis voor velen hier bij ons.

God wil dat we vrij zijn. Vrij om in Hem om te leven en te bewegen, want in Hem zijn wij. Dat heeft hij voor ons allemaal. Ook voor de mensen in een fysieke gevangenschap.

FC-19-5b.jpg