LETHICIA

Als jong meisje keek ik enorm uit naar ‘groter’ worden, volwassen. Ken je dat? Je mag nu zelf je kleren kiezen, je gaat en staat waar je maar wil. En bedtijd? Dat kies je dan ook zelf. Wat een privilege! Jammer genoeg zijn er wereldwijd vrouwen die beroofd worden van hun vrijheid. Elke vrouw verdient het om te lachen, te dansen en te genieten van vrouw zijn. Terwijl ik geniet van de (kleine) dingen in het leven zijn er vrouwen die onrechtvaardig behandeld worden. Dat breekt mijn hart.  


Door een hele maand lang, dag in dag uit, jurken te dragen wil ik extra bewust zijn van het feit dat er wel degelijk vrouwen zijn die het helemaal niet zo goed hebben als ik. Samen met andere vrouwen ga ik vechten voor zij die niet voor zichtzelf kunnen opkomen. Vechten voor vrijheid, veiligheid en recht.  


Een uitdaging wel. Als het koud en nat wordt, draag je toch liever iets warm en comfortabel? De keuze om te bepalen wat ik een maandlang aandoe wordt beperkt. 


Maar wat is een maand ‘koud’ hebben tegenover jaren misbruikt en beroofd zijn? 


…  


Inderdaad.

Het is zalig dat we dit samen kunnen doen.

Met al onze kleine stemmen duidelijk aangeven dat het niet ok is dat vrouwen worden uitgebuit vanwege hun vrouwelijkheid.