ANNEKE

Een jurk dragen is voor mij niet altijd even gemakkelijk. Nadat ik de mooiste jurk ooit had gedragen, veranderde mijn leven in een nachtmerrie. Het werd steeds moeilijker om nog zelf keuzes te maken, waarbij ook mijn vrijheid omtrent het kiezen van kledij onderdrukt werd. Het dragen van een jurk werd voor mij iets waarvan ik begon te gruwelen omdat het mij steeds opnieuw opgedrongen werd. Het meedoen met de actie ‘KLEEDje voor vrijheid’ geeft mij hierdoor een heel erg dubbel gevoel, doordat het dragen van een jurk me precies weer opgelegd wordt, maar doordat dit doel me nauw aan het hart ligt, heb ik besloten om het dragen van een jurk nu toch te proberen in een positief daglicht te zetten voor mezelf. Door een maand lang een jurk te dragen heb ik de kans om bewustzijn te scheppen over uitbuiting en onderdrukking en hier een goed doel mee te ondersteunen.

Er is heel veel onbegrip, onwetendheid en gebrek aan kennis als het op mensenhandel, slavernij, uitbuiting en onderdrukking aankomt. Ik hoop dat ik door een stukje van mijn verhaal te delen ook anderen kan inspireren om op te komen voor het goede en hulp te bieden wanneer we in mensonterende situaties terecht komen en hier in vast komen te zitten.

Mijn littekens weerhielden me al heel wat jaren om mee te doen met deze actie, maar ik hoop oprecht dat ik, door mijn trauma onder ogen te zien, anderen kan helpen en geld kan inzamelen voor de onderdrukten in onze maatschappij.

#dressember

#kleedjevoorvrijheid

#cherut

#letyourexperienceshelpothers

#turnthenegativeintosomethingpositive

#useyourexperiencetochangesomeoneelses

Anneke_edited.jpg